Kompjutorska dijagnostika

Lociranje i dijagnosticiranje svih vrsta grešaka
Kada se vozite i primijetite upaljenu lampicu koja upozorava da nešto nije uredu s Vašim limenim ljubimcem, ili čujete neuobičajeni zvuk, počnete se nadati da se nije dogodio kvar koji zahtjeva veliki i skupi popravak. Zaista ne mora biti ništa strašno, no ipak da bi se ustanovilo u čemu je problem, u ovakvom slučaju je najbolje potražiti stručnu pomoć s kvalitetnom kompjuterskom dijagnostikom.

Uz pomoć kompjuterske dijagnostike se utvrđuje i izolira kvar, te se brzo pronalazi rješenje za popravak koji je danas gotovo nemoguće napraviti bez kvalitetne kompjuterske dijagnostike. Napredna dijagnostička oprema može ustanoviti sve vrste grešaka i to od onih najjednostavnijih pa do većih elektroničkih grešaka u sustavima.

Modernizacijom vozila, modernizira se i mijenja oprema za servis vozila. Zato je važno pronaći autoservis koji će se razvijati u skladu s vremenom i raditi na stručnom usavršavanju svojih djelatnika. Kvalitetna dijagnostika kvara može uštedjeti novce pri popravku zato što točno detektira problem i izolira kvar, dok servisi koji ju ne koriste, obično svoj rad usmjeravaju prema mijenjanju cijelog dijela za kojeg se sumnja da je u kvaru.

Kompjuterskom dijagnostikom se iz memorije sustava automobila čitaju podaci i greške, te se sukladno tome određuje daljnji rad mehaničara, a najčešće greške koje se mogu očitati dijagnostikom su sljedeće:

  • Greške u sustavu motora
  • Greške sustava elektronike
  • Greške na automatskim mjenjačima
  • Greške sustava za paljenje i ubrizgavanje
  • Greške sustava klima uređaja
  • Greške kočionog sustava
  • Greške sustava zračnih jastuka
  • Greške sustava za pomoć pri parkiranju

Kompjuterska dijagnostika iznimno je važna za održavanje ispravnosti vozila i preporučuje se odrađivati redovito kako bi se prevenirali određeni manji problemi koji bi se kroz prolazak vremena i neodržavanje vozila mogli pretvoriti u puno veće probleme koji nose veće troškove.

Preporučujemo da brigu o vašem vozilu prepustite jednom stalnom stručnom autoservisu koji će biti upoznat s vašim automobilom i voditi brigu o njemu. Važno je imati stručnog, stalnog i pouzdanog partnera koji će Vam uvijek biti na raspolaganju kada vam zatreba, a autoservis KONZAS AUTO s preko 20 godina radnog iskustva u kompjutorskoj dijagnostici i kao specijalizirani servis za popravak NISSAN automobila je partner koji vam sigurno može pomoći u brizi za vaše vozilo.

Česta pitanja

To nipošto ne preporučamo, osobito ako nemate iskustva u popravcima vozila. Naša preporuka je da uvijek potražite profesionalnog automehaničara koji će vas savjetovati, otkloniti kvar prema pravilima struke te dati garanciju na popravak.

Mauris elit ex, rhoncus a mauris at, consectetur placerat elit. Nam facilisis sollicitudin nunc. Etiam sed mattis urna, nec aliquam augue. In nisi dolor, tempor sit amet aliquet interdum, tempus eget ex. In eget ante sit amet tortor ullamcorper mollis. Aliquam eget aliquet sem. Vivamus quis felis eget magna iaculis volutpat.

Mauris elit ex, rhoncus a mauris at, consectetur placerat elit. Nam facilisis sollicitudin nunc. Etiam sed mattis urna, nec aliquam augue. In nisi dolor, tempor sit amet aliquet interdum, tempus eget ex. In eget ante sit amet tortor ullamcorper mollis. Aliquam eget aliquet sem. Vivamus quis felis eget magna iaculis volutpat.