SERVIS KLIMA UREĐAJA

Ključni faktor za ugodnu i bezbrižnu vožnju tijekom ljetnih sparina

Auto klima je ključni faktor za ugodnu i bezbrižnu vožnju tijekom ljetnih sparina. Upravo se u ljetnom razdoblju klima uređaji u automobilu brže i češće pokvare jer se koriste učestalije nego kroz ostatak godine. Da bi se ovakva situacija spriječila, neophodno je redovito vršiti servis klima uređaja.

Auto klima ponajviše se koristi u vožnji tijekom toplijih dana, a naročito tijekom ljetnog razdoblja. Upravo je ona ključni faktor za ugodnu i bezbrižnu vožnju tijekom ljetnih sparina, pogotovo ukoliko planirate ići na odmor što iziskuje dulje putovanje vašim limenim ljubimcem. Isto tako, ljetne gradske gužve lakše je izdržati ukoliko vam je uključena auto klima, pa je i vraćanje s posla manja gnjavaža.

U ljetnom razdoblju klima uređaji u automobilu se brže i češće pokvare jer se koriste učestalije nego kroz ostatak godine. Da bi se ovakva situacija spriječila, neophodno je redovito vršiti servis klima uređaja koji podrazumijeva čišćenje ventilacijskih kanala gdje se klima uređaj spaja na poseban stroj koji izvlači ostatak rashladnog plina i ulja. Nakon što se izvuče vlaga, provjerava se je li sustav nepropustan te se na kraju u njega vraća pročišćeni plin i ulje. Ukoliko je potrebno, vrši se dopuna plina i ulja, te se također po potrebi dodaje sredstvo pomoću kojeg se ubuduće mogu lakše uočiti potencijalna oštećenja.

Kako bi vaša auto klima radila pravilno ne predstavljajući potencijalnu opasnost za vas i vaše bližnje, potrebno je redovito vršiti dezinfekciju ventilacijskih kanala. Na taj način eliminirat će se neugodni mirisi i nastajanje bakterija i gljivica koje mogu ozbiljno ugroziti vaše zdravlje. Uz to, poželjno je promijeniti unutrašnji filter svake ili svake druge godine kako biste bilo sigurni u dobru funkcionalnost auto klime.

Servis klima uređaja u automobilu potrebno je redovito provoditi upravo kako ne bi došlo do kvara usred ljetnih vrućina kada vam je ona najpotrebnija. Isto tako, na taj način spriječit ćete neželjeni, loš utjecaj na zdravlje koje mogu uzrokovati gljivice koje nastaju u klima uređajima. Ako vam se dogodi kvar u ljetnim mjesecima, ili jednostavno želite biti sigurni u ispravnost vaše auto klime, javite nam se. Naš iskusni tim obavit će servis auto klime kako bi se opet mogli bezbrižno i ugodno voziti i po ljetnim vrućinama.